Vil du låne penge? Prøv online

Af og til kan der ske det, at der ikke er nok penge til at få hverdagen til at hænge sammen eller blot til et nyt køb. Det kan være, at der ikke er tilstrækkeligt mange penge til månedslejen, eller at der er behov for en ny computer.

Hvad end årsagen til de økonomiske problemer er, kan det af og til være nødvendigt at tage et lån. Disse dage er lån dog ikke begrænset til fysiske låneudbydere. Du kan eventuelt låne penge online frem for i banken.

Det er disse online lån, vi vil undersøge her.

Sådan sammenligner du lånene

Efter at have fundet lånene for eksempel gennem en oversigtshjemmeside, gælder det om at sammenligne dem. Her er en af de bedste ting, du kan gøre at tage et kig på deres Årlige Omkostninger i Procent (ÅOP). ÅOP er en sammenfatning af, hvor høje omkostninger i procent, du får per år, hvis du vælger et givet lån. Det er ikke blot en kompliceret måde at sige rente, da renten blot er en ud af flere udgiftsposter at tage hensyn til.

Der er også gebyrer som sagsgebyr, stiftelsesgebyr, håndteringsgebyr og udbetalingsgebyr. Det vil sige, at hvis du vil have et mere nøjagtigt billede af, hvad lånet koster, bør du sammenligne ÅOP.

Det skal der til for at få et lån online

Er du blandt dem, der ønsker at tage et lån online, findes der adskillige krav, som du bliver nødt til at overholde, før du bliver bevilliget et lån. Den mest grundlæggende af disse er en minimumsalder på 18 år. Dog er grænsen ofte højere ved omkring 20 eller 25.

For at lånudbyderen kan kontakte dig, skal du også ofte informere om et telefonnummer eller e-mailadresse. Et vist fast indkomstniveau er påkrævet hos de fleste for at sikre sig, at de ville kunne få sine penge tilbage. Pengene vil blive udbetalt til din NemKonto, så det er nødvendigt at have NemID. Det bruges desuden som digital underskrift.

Slutteligt er der mange lånudbydere, som ikke vil acceptere dig, hvis du befinder dig i RKI eller Debitor, altså en oversigt over dårlige betalere.


Comments are closed