Pixar’s Joe Ranft 2 regler For levende

Joe Ranft vidste, hvordan man lever. Betragtet hjertet af Pixars film hans sans for humor og gave til storytelling blev legendariske i hele industrien og i hele verden. Hvordan kan du anvende hans liv lektioner til at fremme dig selv, dit produkt, business, service eller årsag? Storytelling er nøgle sammen med to andre.

1. rejsen er belønningen.

Jeg vil have det nu. Jeg kan ikke vente. Fart, fart. Vis mig pengene. Hvad får jeg? Livet bliver bedre i morgen.

Stop.

Hvad nu? Hvad gør uden at vide hvad vil føre, bare for sjov af det?

Dette er hvad Kathan Brown, skriver en klient af mine venner der er legendarisk i print gør/ætsning verden og som har arbejdet med kunstnere som John Cage, Richard Diebenkorn og Richard Tuttle, i indledningen af hendes bog, blæk, papir, Metal, træ:

“Tredive-tre år siden, da jeg grundlagde Crown Point Tryk på jeg har ikke en klar plan, men jeg kan lide fornemmelsen af blæk på mine hænder og udseendet af det efter at jeg havde udskrevet det på papir ved hjælp af en Radering presse. Jeg kunne godt lide arbejder med poleret kobber, aromatiske flydende tjære, colophonium fra fyrretræer, og voks, opvarmet og rullet ud tynde–poetiske materialer fra en anden tidsalder.”

Hun fortsætter med at sige, at hun begyndte at presse for sine venner, der var malere og billedhuggere og hvordan de lærte hende måder at få mening ud af livet i denne dag og alder.

I løbet af denne tid, når vores tropper og den irakiske folk fortsætte med at dø, når hundredvis er døde eller er i en fortvivlet situation i kølvandet på orkanen Katrina, når depression, fedme og angst er blevet så almindeligt som flue, hvordan gør hvad du hjælpe os med at gøre følelse af verden?

Og mens turen er en belønning, Kathan siger, “du kan ikke bare sidde og nyde. Du også nødt til at kigge efter det næste skridt.”

2. har tillid til processen.

Processen er ofte mystiske, frustrerende og langsom. Processen er også mirakuløse, nemme og øjeblikkelige. De er en del af den samme kontinuum.

Margaret Welty er et godt eksempel på stole på processen. Hun er en kunstner og begavede lærer, der bare fik sit eget kabel TV show). Hun har deltaget i ordningen Soundbite for Success ™ teleclasses) hver eneste gang de har fået tilbudt.

Hun praksis ugentligt med sin soundbite kammerat og har gjort det i over seks måneder. Hun har gjort dramatiske fremskridt, der er kommet fra forsøger forskellige måder at sige ting, høre sin soundbite buddie feedback og booking selv radioen viser så hun kan slibe hvad hun har lært. Jeg elsker sætningen (soundbite) på hendes hjemmeside: “ingen Talent? Intet problem! Tegning gratis tillader nogen–selv dig at begynde at tegne nu.”

Selv mig? Med Margaret holder min hånd vil jeg stole på processen og give det en chance. Ingen tvivl om ville Joe Ranft juble mig på.


Leave a Reply